2014-06-05

Mah Rana “Hello, I am Jewellery” på Blå Stället

Unknown | 20:21 |

UTSTÄLLNING: 2001 påbörjade London baserade konstnären Mah Raha ett globalt smycke projekt och nu har hon tagit tusentals fotografier hittills.
Utställningen heter Meanings and Attachments där delar av hennes arbete hänger till den 26 juni på Blå Stället i Angered.Det var både män och kvinnor som kom till Blå Stället idag mellan klockan 11.00  och 16.00 för att berätta om sitt smycke och bli fotograferad av den brittiska smyckekonstnären Mah Rana som är Sverige aktuell för andra gången.
Med sin pågående projekt Meanings and Attachments har det med åren blivit många fotografier.
 - 1500 säger hon eftertänksamt när vi träffas på vernissagen.
Mah Rana har fotograferat och intervjuat människor om deras historier som är knutna till deras smycken och belyser hur vi använder smycken för att markera tillfällen och händelser som är både signifikant och vardag. Fotosessioner för projektet har genomförts i Storbritannien, Spanien, Portugal, Australien, Estland och Polen, samt arkiv med bilder och texter växer stadigt. Utställningen speglar innebörden och betydelsen av att äga, ge och bära smycken under hela vårt liv. Hon undersöker frågor om värde, kommunikation, om personlig och kollektiv historia genom att använda färg, billiga material, traditionella och digitala produktionsmetoder.

Mah Rana kommer också att genomföra fotosessioner Skövde Kulturhus, Skövde, den 6 juni 2014.

Om konstnären


Mah Rana är smyckekonstnär och curator som lever och arbetar i London. Mänskliga relationer, berättelser och minnen är viktiga delar i hennes arbete. Hon har examen i smyckekonst från Royal College of Art och i psykologi från London Metropolitan University.

Hennes arbete rör sig mellan smyckekonst, hantverksaktivism och neuropsykologi. Deltagarna har en viktig roll både i arbetsprocessen och i det färdiga resultatet. Tillsammans med andra utvecklar hon sociala och kreativa projekt som för samman människor att berätta sina egna historier och att själva tillverka.

Pågående projekt är bl. a. Meanings and Attachments och It’s nice to make. I det sistnämnda projektet undersöker hon hantverkets roll inom rehabiliteringen av hjärnskador.

Mah Rana på Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=0or46gKQRIY

Missade du tillfället att på plats få berätta historien om det smycke du bär? så har du alltid möjligheten att kunna göra det online!.  ... Skicka in ditt foto och din berättelse direkt till Mah Rana, så lägger hon in det på sidan : http://meaningsandattachments.tumblr.com/
Webbsida:
http://jewelleryislife.com/


Mah Ranas mobila fotostudio


"Vi är våra berättelser"
En utställning av Mah Rana av fotografi, text och film om smycken som vi bär.
Ett urval fotografier ur "Meanings and Attachments" kommer att visas i ett bildspel på Röhsska museet under sommaren. http://rohsska.se/8591/
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Search

BMI

© VOUSHI. Använder Blogger.

Blogroll

Summa sidvisningar

Dagens ordspråk

VÄDER

Väder Göteborg

FRÅGA OSS PÅ PLATS